Elinstallationer i Skaraborg

Sun of Sundén AB, med bas i Skara, erbjuder alla typer av elinstallationer för både privatpersoner och företag i hela Skaraborg.

Vi fokuserar på att tillhandahålla våra tjänster i Skaraborg och vi hjälper kunder över hela regionen, inklusive områden som Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara.

Vi erbjuder kvalitativa och pålitliga tjänster inom elinstallation

Vi har erfarna och kompetenta tekniker som har den senaste kunskapen och teknologin för att säkerställa att installationen blir tillfredsställande och säkert utförd.

Kundens trygghet och säkerhet är en prioritet för oss, så vi strävar efter att erbjuda en högkvalitativ och användarvänlig tjänst.

Elinstallation

Viktigt att tänka på

Alla installationer måste prövas innan de tas i bruk.

Oavsett om det gäller elarbete för service, renoveringar eller nybyggnation av bostäder och kontor, följer vi alltid gällande normer och säkerhetskrav.

Utdrag ur Elsäkerhetsverket
ELSÄK-FS2022:1

2 § Innan en ny, ändrad eller utvidgad starkströmsanläggning tas i bruk, ska den kontrolleras så att den uppfyller god elsäkerhetsteknisk praxis. En anläggning anses som tagen i bruk när den är spänningssatt med sådan spänning, strömstyrka eller frekvens som kan vara farlig för person eller egendom. Detta gäller även om den har spänningssatts tillfälligt t.ex. för provdrift.

Vanliga Frågor och Svar (FAQ) om Elinstallationer

Ingen fråga är för dum att ställa. Det är bättre att fråga än att försöka koppla själv, vilket kan orsaka mer skada än du tror.

En elanläggning som är mer än 10 år gammal bör kontrolleras av en fackman för att undvika risker för brand och personskador.

Ja
Så bra! Men har du fått din anläggning kontrollmätt? Exempelvis kontinuitetsmätning, jordfelsbrytartest osv.

Nej
Då är det dags att se över elen och komplettera anläggningen i sin helhet med jord och jordfelsbrytare. Detta ger en enkel försäkring för att skydda dig själv, andra och din fastighet mot elfel.

Ja
Har du en jordfelsbrytare kan det vara aktuellt att komplettera med en till för t.ex. värmepump, kyl/frys-frysbox. Då kan man undvika att dessa blir strömlösa vid ett fel som orsakas från en annan del av anläggningen.

Nej
Du bör överväga att komplettera med en eller flera jordfelsbrytare även om din anläggning är äldre. Då bör man installera jordfelsbrytare eftersom detta skyddar effektivt mot personskador och brand.

Varför flera?
I vissa fall där man installerar nyare värmesystem, såsom en ny värmepump, rekommenderar tillverkaren att en separat jordfelsbrytare installeras just för värmepumpen.

Löser huvudsäkring ut ibland kan det bero på snedbelastning av faserna i er fastighet, t.ex. när dammsugning sker samtidigt som mikrovågsugnen används medan kaffet kokar.

Du får lov att göra enklare ingrepp såsom att byta eluttag mot likvärdiga eller byta strömbrytare.

Är du osäker?
Gå in på https://kopplasäkert.se där du kan hitta information om vad du får och inte får göra med din elinstallation.

Ett exempel är en kabelbrand på grund av kortslutning i en värmepanna som inte var ansluten över fastighetens jordfelsbrytare. Hade pannan varit ansluten över jordfelsbrytare hade skadan aldrig kunnat uppstå.

Behöver du hjälp med elinstallation? Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och offert.

Vi är här för att hjälpa dig med alla dina elinstallationer i Skara och hela Skaraborg!

Boka gratis hembesök

100% svarsfrekvens, oftast inom 24 h.